hotspot van culinair genot 

Kookeet is zonder twijfel de culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan overheerlijke gerechten. De achtste editie van Kookeet heeft opnieuw alles in huis om er een gastronomisch topevenement van te maken.

Met De Jonkman**, Sans Cravate*, Den Gouden Harynck*, Auberge de Herborist*, Goffin* en Zet’joe* telt Brugge zeven Michelinsterren. Zes daarvan zijn vertegenwoordigd op Kookeet. Ook de aanwezigheid van de gerenommeerde hotelscholen Spermalie en Ter Groene Poorte leveren een belangrijke bijdrage aan het culinaire imago van Brugge.

We verwelkomen dit jaar twee nieuwkomers: Gastrobar Hubert en Bistro Rombaux. Zoals de Kookeettraditie het wil, is er ook dit jaar een gastchef. We zijn bijzonder trots dat Roger van Damme toetreedt tot het Kookeetteam. We kijken alvast uit naar het dessert van de beste patissier ter wereld.

Ook alle lof voor de 29 kookeetchefs die al jaren trouw op Kookeet staan en ons elk jaar opnieuw verrassen. 

Vanaf dit jaar wordt er op Kookeet betaald met een betaalkaart. Wie nog jetons heeft, kan die enkel dit jaar nog inruilen aan de kassa’s.

Wie kookeet als VIP wil beleven, kan tijdens het event een VIP-arrangement boeken en zich twee uur laten verwennen door de chefs in de stijlvolle VIP-tent. 

 

STREEKPRODUCTEN

Op Kookeet proef je de lekkerste gerechtjes, vaak met hoeve- en streekproducten vanuit de Brugse regio. 

 

ECOLOGIE

Kookeet doet grote inspanningen om het milieu te respecteren:

  • Het bestek en de borden zijn 100% biologisch afbreekbaar.
  • Drank wordt in glazen geschonken in plaats van in wegwerpbekers.
  • Afval wordt gescheiden opgehaald.
  • Bezoekers worden verzocht hun bestek  te hergebruiken.
  • Kookeet werkt zo veel mogelijk met lokale leveranciers.
  • De chefs gebruiken zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten.
  • Kookeet is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Extra tijdelijke fietsenstallingen.
  • Geen papieren drank- en eetbonnen, maar betaalkaarten.
 
 
21952579_10214643685588819_1087204152_o.jpg
 

 
 

ORGANISATIE

1529933429097.jpg

De werkgroep Kookeet wordt voorgezeten door Hilde Decleer (schepen van Lokale Economie). Leden van de werkgroep zijn:  Geert Van Hecke (peter van Kookeet, Zet’joe*), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Filip Claeys (De Jonkman**), Cindy Vanhove (dienst Lokale economie), Alain Lambert (kabinet schepen Decleer) &  Ann Perneel, Griet De Prest, Rien Vandermeersch en Lieve Moeremans  (Brugge Plus vzw)

 

COÖRDINATIE
Ann Perneel
050 44 30 08
ann.perneel@bruggeplus.be

PERSCONTACT
Griet De Prest
050 44 20 04 / 0474 473 464
griet.deprest@bruggeplus.be

VIPCONTACT
Alain Lambert | 050 44 85 06
Peggy Slingeneyer | 050 45 50 03

FOTOGRAFIE
Matthias Desmet (cel creatie Stad Brugge)

VORMGEVING
Brugge Plus vzw

 
 

 

sfeerbeelden