hotspot van culinair genot 

Kookeet is de culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan overheerlijke gerechten. De negende editie van Kookeet heeft opnieuw alles in huis om er een gastronomisch topfestival van te maken.

31 Brugse topchefs en gastchef Jannis Brevet, samen goed voor negen Michelinsterren, serveren drie dagen lang heerlijke gerechten van topniveau. Elke chef serveert een gerecht dat zijn/haar culinair talent het beste weerspiegelt. Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een stijlvol kader… Kookeet is een topevenement voor alle zintuigen!

Over de kwaliteit van de gerechten waken vijf gastronomische experts: Geert Van Hecke (Zet’joe*), Filip Claeys (De Jonkman**), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en Peter Laloo (Rock-Fort).

We verwelkomen dit jaar twee nieuwkomers op Kookeet: Restaurant Franco Belge en Goesepitte 43. Zoals de Kookeettraditie het wil, is er ook dit jaar een gastchef. We zijn bijzonder trots dat driesterrenchef Jannis Brevet (NL) toetreedt tot het Kookeetteam.

Wie kookeet als VIP wil beleven, kan tijdens het event een VIP-arrangement boeken en zich twee uur laten verwennen door de chefs in de stijlvolle VIP-tent.

Kookeet ging in 2011 van start met als doel het culinaire toptalent uit Brugge op de kaart te zetten en de Brugse gastronomie toegankelijk te maken. 23 Brugse topchefs kwamen voor het eerst samen op de Markt in een groot openluchtrestaurant. Wat in 2011 bescheiden begon, groeide uit tot een fel gesmaakt succes. Kookeet heeft Brugge intussen op de culinaire kaart gezet. Ondertussen is het tijd voor een nieuw verhaal, een nieuw concept dat we in 2020 willen uitrollen.

We eindigen in schoonheid en zijn trots op wat we met de Brugse chefs jaarlijks hebben neergezet. Dit alles gebeurde telkens onder het toeziend oog van Geert Van Hecke (Zet’joe*), de peter van Kookeet.

Kookeet2019 wordt een editie om mee te maken, mee te beleven en nog meer goesting te doen krijgen in de Brugse gastronomie..

 

STREEKPRODUCTEN

Op Kookeet proef je de lekkerste gerechtjes, vaak met hoeve- en streekproducten vanuit de Brugse regio. 

 

ECOLOGIE

Kookeet doet grote inspanningen om het milieu te respecteren:

  • Het bestek en de borden zijn 100% biologisch afbreekbaar.

  • Drank wordt in glazen geschonken in plaats van in wegwerpbekers.

  • Afval wordt gescheiden opgehaald.

  • Bezoekers worden verzocht hun bestek te hergebruiken.

  • Kookeet werkt zo veel mogelijk met lokale leveranciers.

  • De chefs gebruiken zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten.

  • Kookeet is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  • Extra tijdelijke fietsenstallingen.

  • Geen papieren drank- en eetbonnen, maar betaalkaarten.

 
 
21952579_10214643685588819_1087204152_o.jpg
 

 
 

ORGANISATIE

(c) Tom Leentjes (63).jpg

De werkgroep Kookeet wordt voorgezeten door Brugge Plus. Leden van de werkgroep zijn:  Geert Van Hecke (peter van Kookeet, Zet’joe*), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Filip Claeys (De Jonkman**), Peter Laloo (Rock-Fort), Lieve Moeremans, Ann Perneel, Peggy Slingeneyer, Griet De Prest en Rien Vandermeersch  (Brugge Plus vzw)

 

COÖRDINATIE
Ann Perneel
050 44 30 08
ann.perneel@bruggeplus.be

PERSCONTACT
Griet De Prest
050 44 20 04 / 0474 473 464
griet.deprest@bruggeplus.be

VIPCONTACT
Peggy Slingeneyer | 050 45 50 03

FOTOGRAFIE
Matthias Desmet (cel creatie Stad Brugge)

VORMGEVING
Brugge Plus vzw

 
 

 

sfeerbeelden